Olej cacay (nierafinowany)

Olej przeciwstarzeniowo-rozjaśniający do skóry dojrzałej, z przebarwieniami i bliznami, podrażnionej

Producent: Your Natural Side

27,99 zł
DOSTĘPNY - wysyłka od razu
10 ml (pipeta)
Ocena ogólna:
Działanie:
Wydajność:

Bądź pierwszy i oceń produkt

Udostępnij:
Znajdź nas:

Olej Cacay dostarcza skórze aż 50% więcej witaminy E niż olej arganowy oraz 3 razy więcej witaminy A (Retinolu) niż olej z dzikiej róży! Dzięki temu jest niezastąpiony w pielęgnacji cery dojrzałej z oznakami starzenia, suchej, wymagającej regeneracji, problemowej, podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią, a także suchych zniszczonych włosów i łamliwych paznokci.

Zawarte w cacay nienasycone kwasy tłuszczowe (m.in. omega-6, witamina A oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, której jest 50% więcej niż w oleju arganowym) odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Pomagają zwalczyć wolne rodniki i opóźniają proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry oraz widocznie redukując nawet głębokie zmarszczki.

Olej cacay zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających.

Zawarty w olejku cacay naturalny retinol (witamina A), którego jest ponad 3 razy więcej niż w oleju różanym, wspomaga procesy regeneracji skóry i włosów, przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie wyrównuje koloryt cery, rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (również pooperacyjne), plamy słoneczne, a także zmniejsza widoczność piegów.

Obecny w cacay kwas linolowy reguluje gospodarkę lipidami, dzięki czemu niweluje problem powstawania zaskórników na skutek rogowacenia skóry i czopowania ujść gruczołów łojowych. Witaminy A i E działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, co sprawia, że olej cacay jest idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej, a także problemowej skóry głowy. Stosowany punktowo na zmiany trądzikowe oraz krosty, przyspiesza proces gojenia i łagodzi obrzęk. Korzystnie wpływa na koloryt skóry.

Zastosowanie

- Zamiennik kremu: nałóżyć kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu.

- Balsam do ciała: nałożyć olej tuż po kąpieli.

- Masaż wybranych partii ciała: rozgrzać w dłoni dowolną ilość oleju i wykonać masaż wybranych partii ciała (można także dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów).

- Wzmocnienie działania kremu i balsamu: zmieszać w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasować w skórę.

- Maska na skórę głowy: wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów.

- Maska na włosy: nałożyć na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem lub na całą noc, a następnie umyć włosy szamponem bez SLS.

- Zabezpieczenie końcówek włosów: wetrzeć kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.

- Preparat zmiękczający twardą skórę: niewielką ilość oleju wmasować w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk, a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.

- Odżywka do paznokci: kroplę oleju wmasować w paznokcie i skórki.

Działanie

- Działa przeciwstarzeniowo i ujędrniająco

- Nawilża

- Regeneruje

- Rozjaśnia

- Oczyszcza

- Łagodzi podrażnienia

- Koi 

Skład

Caryodendron Orinocense Seed Oil

Oceń i skomentuj produkt. Pomóż w ten sposób innym w wyborze właściwego kosmetyku.