Olej laurowy

Do skóry problematycznej oraz do włosów osłabionych, wypadających, z łupieżem

Producent: Ajeden

32,00 zł
Chwilowy brak towaru na magazynie
30 ml
Ocena ogólna:
Działanie:
Wydajność:

Bądź pierwszy i oceń produkt

Udostępnij:
Znajdź nas:

Olej laurowy wspomaga walkę ze wszelkiego rodzaju grzybicami, zmianami skórnymi, ukąszeniami owadów, łuszczycą, egzemą, trądzikiem, łojotokiem, łupieżem i wypadaniem włosów. Może być również stosowany jako odżywka wzmacniająca do paznokci oraz preparat ograniczający nadmierne pocenie się. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyseptyczne, z tego względu polecany jest osobom z łupieżem, łuszczycą, łojotokiem, trądzikiem, opryszczką czy egzemą. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne i odnawia płaszcz hydrolipidowy skóry. Stosowany na włosy i skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, zmniejsza świąd, a także zapobiega wypadaniu włosów poprzez stymulację cebulek włosowych. Regularne stosowanie pomaga przywrócić skórze jej równowagę – staje się zdrowsza, wygładzona, znikają też zaczerwienienia i niedoskonałości skórne.

Stosowany regularnie na miejsca o nadmiernej potliwości (stopy, dłonie, pachy) reguluje pracę gruczołów potowych oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Duża zawartość glicerydów nienasyconych kwasów tłuszczowych (laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego) wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, a także przyspiesza gojenie miejsc chorobowo zmienionych z łuszczycą, egzemą, bliznami potrądzikowymi, krostami oraz drobnymi ranami. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje nie obciążając ich i wspomaga ich wzrost, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.

 

Działanie

Działa normalizująco oraz ściągająco, zmniejsza widoczność porów oraz efekt błyszczenia się skóry.

Laur posiada również silne właściwości rozgrzewające, które pozwalają na jego wykorzystanie w leczniczych kąpielach oraz masażach miejsc opuchniętych, stłuczonych, a także dotkniętych reumatyzmem. Pobudza krążenie krwi oraz rozszerza naczynka krwionośne.

 

Sposób użycia

Powinien być stosowany punktowo lub dodawany do innych kosmetyków, aby mocno stężony nie podrażnił skóry.

Skład

Olej z liści wawrzynu szlachetnego (nierafinowany).

Oceń i skomentuj produkt. Pomóż w ten sposób innym w wyborze właściwego kosmetyku.

Inne produkty marki Ajeden:
Mydło z lawendą
Pojemność: 150g (+/- 10%)
Producent: Ajeden
22,00 zł
Mydło miętowe z eukaliptusem
Pojemność: 150g (+/- 10%)
Producent: Ajeden
22,00 zł
Uniwersalna pasta woskowa do impregnacji drewna
Pojemność: 130 g
Producent: Ajeden
29,00 zł
Półkula różana do kąpieli
Pojemność: 65g (+/- 10%)
Producent: Ajeden
7,49 zł
Mydło z płatkami owsianymi
Pojemność: 150g (+/- 10%)
Producent: Ajeden
21,00 zł