Olej z pestek granatu BIO

Odżywczo-przeciwzapalny olej do skóry wrażliwej, suchej, starzejącej się, trądzikowej

Producent: Etja

34,99 zł
DOSTĘPNY - wysyłka od razu
50 ml
Ocena ogólna:
Działanie:
Wydajność:

Bądź pierwszy i oceń produkt

Udostępnij:
Znajdź nas:

Naturalny olej z pestek granatu to olej tłoczony na zimno otrzymywany z ekologicznych surowców - z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Posiada nieocenione właściwości przeciwzapalne dzięki zawartości cennego i niezwykle rzadkiego kwasu punikowego. Zawiera także bioaktywne składniki: garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy.  Ze względu na swoje silne właściwości odżywcze i uelastyczniające wykorzystywany jest coraz częściej w kosmetyce naturalnej.

W składzie oleju znajdują się także nienasycone koniugowane kwasy tłuszczowe, które łagodzą bóle mięśniowe i zmniejszają powstałe opuchlizny. W związku z tym olej może być stosowany w przypadku problemu opuchniętych oczu oraz przez sportowców do leczniczo - rozluźniających masaży.  

Polecany do skóry wrażliwej, suchej, dojrzałej i starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania). Doskonale sprawdza się również w przypadku osób borykających się z problemem trądziku zwyczajnego i różowatego.

 

Zastosowanie

- Substancja czynna do 6-7% (ze względu na swoją gęstość i dużą zawartość kwasów nienasyconych nie powinien być raczej stosowany jako olej bazowy);

- Dodatek do kremów pod oczy i maści na opuchliznę;

- Dodatek do oliwek do masażu (zwłaszcza w przypadku osób uprawiających sport i posiadających częste bóle mięśniowe);

- Dodatek do balsamów w stężeniu 5% w stosunku do ilości kosmetyku w celu zapobiegania powstawania nowych naczyń krwionośnych;

- Kąpiel ujędrniająca (najlepiej w połączeniu z innym olejem nośnikowym, np. olejem avocado).

Działanie

- Nawilża skórę

- Odżywia skórę

- Poprawia elastyczność skóry

- Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie

- Zmniejsza obrzęki, opuchlizny i bóle mięśniowe

- Wspomaga syntezę kolagenu i wzmacnia naskórek

Sposób użycia

Oleje nośnikowe Etja można stosować na kilka sposobów:

DO MASAŻU

10-15 kropli oleju najlepiej połączyć z naturalnym olejkiem eterycznym, a następnie kulistymi ruchami dłoni masować ciało.

DO KĄPIELI

5-10 kropli oleju wlać do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej i czystej wody (bez dodatku płynów i innych środków pianotwórczych). Należy starannie rozprowadzić olej po powierzchni wody. Można także dodać 3-5 kropli naturalnego olejku eterycznego.

DO PIELĘGNACJI SKÓRY

Olej jest bardzo wydajny, dlatego wystarczy nanieść jego niewielką ilość na skórę i delikatnie rozsmarować.

 

Oceń i skomentuj produkt. Pomóż w ten sposób innym w wyborze właściwego kosmetyku.

Inne produkty marki Etja:
Cyprysowy olejek eteryczny
Pojemność: 10 ml
Producent: Etja
11,99 zł
Olej z nasion baobabu
Pojemność: 50 ml
Producent: Etja
24,99 zł
Olej z nasion kawy BIO
Pojemność: 50 ml
Producent: Etja
27,99 zł
Olej z czarnego kminu (czarnuszki)
Pojemność: 50 ml
Producent: Etja
23,99 zł
Olej Neem z miodli indyjskiej
Pojemność: 50 ml
Producent: Etja
11,99 zł