Olej z pestek jeżyn (nierafinowany)

Wyprzedaż - Data Ważności 31.10.2019 r.

Producent: Your Natural Side

13,99 zł 19,99 zł
DOSTĘPNY - wysyłka od razu
10 ml (pipeta)
Ocena ogólna:
Działanie:
Wydajność:

Bądź pierwszy i oceń produkt

Udostępnij:
Znajdź nas:

Olej z pestek jeżyn wykazuje działanie lekko ściągające, dlatego przeznaczony jest głównie do pielęgnacji cery problemowej, mieszanej, tłustej, zanieczyszczonej, o nierównomiernym kolorycie. Odpowiedni także dla wrażliwej skóry okolic oczu.

Jeżyna charakteryzuje się dużą zawartością witaminy C oraz beta-karotenu, dzięki którym wspomaga procesy regeneracji skóry, włosów i paznokci. Uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Niweluje przebarwienia skórne, widocznie rozjaśnia cerę i blizny trądzikowe.

Jeżyna wzmacnia paznokcie i zapobiega ich rozdwajaniu, stosowana na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Polecana do pielęgnacji włosów farbowanych, które chroni przed utratą koloru.

Olej z pestek jeżyn zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka, dzięki czemu jest idealnym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających.

Jeżyna uzupełnia niedobór kwasu linolowego, który jest odpowiedzialny za prawidłową gospodarkę lipidami. Dzięki czemu zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników. Działa normalizująco i ściągająco. Łagodzi zmiany trądzikowe nawet najbardziej wrażliwej skóry.

Zawarte w jeżynie nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E w postaci alfa-tokoferolu, beta-tokoferolu i bardziej unikalnego gamma-tokoferolu, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki.

Ponadto olej z pestek jeżyn łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią, a także chorobowe stany zapalne (np. trądzik, łuszczyca, egzema AZS).

Zastosowanie

- Zamiennik kremu: nałóżyć kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu.

- Balsam do ciała: nałożyć olej tuż po kąpieli.

- Masaż wybranych partii ciała: rozgrzać w dłoni dowolną ilość oleju i wykonać masaż wybranych partii ciała (można także dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów).

- Wzmocnienie działania kremu i balsamu: zmieszać w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasować w skórę.

- Maska na skórę głowy: wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów.

- Maska na włosy: nałożyć na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem lub na całą noc, a następnie umyć włosy szamponem bez SLS.

- Zabezpieczenie końcówek włosów: wetrzeć kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.

- Preparat zmiękczający twardą skórę: niewielką ilość oleju wmasować w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk, a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.

- Odżywka do paznokci: kroplę oleju wmasować w paznokcie i skórki.

Działanie

- Regeneruje

- Wyrównuje koloryt

- Nawilża

- Oczyszcza 

- Działa lekko ściągająco 

- Łagodzi podrażnienia

Skład

Blackberry Seed Oil

Oceń i skomentuj produkt. Pomóż w ten sposób innym w wyborze właściwego kosmetyku.