Olej Marakuja - do włosów wysokoporowatych

Do włosów suchych, łamliwych, puszących się

Producent: Anwen

29,99 zł
DOSTĘPNY - wysyłka od razu
100 ml
Ocena ogólna:
Działanie:
Wydajność:

Bądź pierwszy i oceń produkt

Udostępnij:
Znajdź nas:

Olej Marakuja do włosów wysokoporowatych to mieszanka trzech naturalnych olejów: z kiełków pszenicy, lnianego i z pestek jabłka.

Odpowiednio dobrane oleje działają odżywczo i poprawiają elastyczność włosów.

Piękny zapach soczystych owoców marakui sprawia, że używanie oleju jest jeszcze przyjemniejsze.

Olej można używać również do pielęgnacji twarzy i ciała.

Co nieco więcej o produkcie

Włosy o wysokiej porowatości to zazwyczaj włosy kręcone lub takie, które są suche i zniszczone wskutek np. nieodpowiednich zabiegów fryzjerskich czy niedostatecznej ochrony. 

Włos o wysokiej porowatości ma nieregularnie rozmieszczoną łuskę, która mocno odstaje od kory włosa i bardzo łatwo reaguje na zmiany temperatury czy wilgotności powietrza. Nawet jeśli uda nam się chwilowo domknąć ją odpowiednim traktowaniem, nie jest to nigdy efekt trwały. Takie włosy są wyjątkowo wrażliwe i łatwo ulegają zniszczeniu. Są też przy tym bardzo podatne zarówno na stylizację, farbowanie, jak i inne zabiegi fryzjerskie. Trzeba je jednak przeprowadzać bardzo ostrożnie, by włosów nie zniszczyć (pozbawione ochronnej łuski staną się kruche, łamliwe i będą się rozdwajać na końcach).

Włosy wysokoporowate, jeśli o nie odpowiednio nie zadbamy, będą matowe, szorstkie i spuszone. Na szczęście przy odpowiedniej pielęgnacji jesteśmy w stanie porowatość włosów nieco obniżyć i sprawić, że będą wyglądały bardzo dobrze.

Sposób użycia

1. Nałóż większą ilość oleju na nieumyte suche lub zwilżone włosy. Pozostaw na min. 30 minut, a następnie umyj szamponem jak zwykle.

2. Nałóż niewielką ilość oleju (1-2 krople) na końcówki umytych, wilgotnych jeszcze włosów.

3. Olej można używać również do twarzy i ciała.

Skład

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Pyrus Malus (Apple) Seed Oil, Parfum, Tocopheryl Acetate, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol

Oceń i skomentuj produkt. Pomóż w ten sposób innym w wyborze właściwego kosmetyku.

Inne produkty marki Anwen:
Masło cupuacu
Pojemność: 40 ml
Producent: Anwen
17,99 zł
Olej pracaxi
Pojemność: 30 ml
Producent: Anwen
19,99 zł
Olej brokułowy
Pojemność: 30 ml
Producent: Anwen
24,99 zł
Masło murumuru
Pojemność: 40 ml
Producent: Anwen
18,99 zł
Masło mango
Pojemność: 40 ml
Producent: Anwen
9,99 zł